Doruto Jake Naffi Nilam Candy Ramiro home in memoriam foto's Blog Artikel DvhN 20-02-2014.pdf OrionM Roots Xavi Omara Lucas Teun Tzigana Chico

De avonturen van Tzigana en Teun.

Teun kwam als 4 maand oud veulentje bij me wonen, de eerste 2 jaar was hij alleen, wel met mijn honden, hij liep altijd los over ‘t erf en dacht bijna dat hij ook hond was. Hij kwam ook regelmatig in de keuken kijken als de deur open stond. Ging ik buiten ramen zemen, dan ging hij mee en pikte regelmatig m’n zeem. Ook voetballen was een grote hobby van hem en hij heeft heel wat partijtjes gespeeld met  de  kinderen.

2 jaar later vond ik Tzigana op  internet. Iets op de foto zei me, deze hoort bij mij. Ik vond haar in een te kleine stal en ze was zeer terughoudend. Ik haalde haar van stal klom op haar rug en daar was de klik.

Later hoorde ik dat ze behoorlijk mishandeld was in ‘t verleden wat haar terughoudende gedrag verklaarde. Eenmaal thuis ging het vrij snel goed en na flink aftasten werden zij en Teun onafscheidelijk. Als ik een buitenrit ging maken moest ik Teun opsluiten want hij brak dwars door de heining heen om ons achterna te komen.

Het is een komisch duo. 1x betrapte ik ze samen achter op ‘t erf, bezig met een ton vol bix te openen. Ze hadden hem op z’n kant gelegd, Tzigana hield de ton tegen en Teun probeerde met z’n voorbeentje de deksel los te draaien.

Ook kwam ik ‘s avonds laat bij Tzigana’s stal. Paard weg, deur open. Ik had alleen de onderste deur dichtgedaan, ze had met d’r bovenlip de schuif losgemaakt. Ik vond haar terug tussen de appelbomen van de buren.

We hebben samen prachtige jaren gehad, ik heb nooit  wedstrijden gedaan ofzo, gewoon echt een hobby/recreatie paard en pony.

Helaas kan ik ze niet meer het leven geven wat ze verdienen, maar ik weet zeker dat ze veel mooie jaren tegemoet gaan….