home over ons bewoners stallen paddockparadijs omgeving contact rusthuislinks Blog foto's media

Toen wij, Bert en Monique, elkaar leerden kennen was vrij snel duidelijk hoe we onze gezamenlijke toekomst invulling wilden geven. We wilden graag een kleinschalig paardenrusthuis op gaan zetten. Het liefst in een mooi Drents brinkdorp, ergens tussen onze beider oude woonplaatsen in.


Monique woonde in Assen, en had een tweede thuis in Balloo, waar haar paarden Omar en Jake woonden bij stal Dolfing.

Al vele jaren wist Monique dat ze een operatie zou moeten ondergaan om een heupprothese te krijgen. Ze had gedacht nadien nooit meer te kunnen paardrijden. Om toch paarden in haar leven te houden had ze de droom om een paardenrusthuis te gaan runnen.

Na de operatie in december 2004 bleek dat het paardrijden toch weer ging lukken, maar de droom van een paardenrusthuis is blijven bestaan.


Bert had een eigen melkveehouderij in Mastenbroek. Omdat hij daar geen opvolger voor had, wist hij al lange tijd dat hij niet door wilde gaan tot hij 65 jaar zou zijn.

Na de verkoop van de boerderij wilde Bert wel graag dieren blijven verzorgen. Dat die dieren uiteindelijk paarden zouden worden was des te leuker, omdat Bert z'n oude pony Polly dan de eerste bewoonster zou worden. Dat Polly van tevoren zou komen te overlijden wisten we toen natuurlijk nog niet, maar ze is nog wel een beetje onze mascotte.


We vonden onze droomplek in Dwingeloo, en zijn daar met al onze dierenvrienden in april 2010 gaan samenwonen. Monique, met cavia's Melvin en Marvin en kanarie Simon, vanuit Assen. Paarden Omar en Jake zijn vanuit Balloo naar Dwingeloo gegaan. En Bert kwam vanuit Mastenbroek samen met de paarden Dean en Nilam, hond Wendy en poezen Kruimel, Spikkel, Karel (overleden 16-5-2011), Sarah, Ruben, Kasper (overleden 2-5-2010), Jasper, Grijsje en Rosah.

In augustus 2010 is ons gezinnetje nog uitgebreid met poes Kismo. We hebben haar geadopteerd wegens allergie van haar vorige baasje.


Zo hebben we allemaal het oude achter ons gelaten en een nieuwe start gemaakt, maar: 't Was 't Weerd

Over ons