home Blog © 2011-2018 ontwerp maatwerkwebdesign

In memoriam

Romanoff is ingeslapen op zaterdag 11 oktober 2014


We waren vereerd hoe Romanoff ons toeliet in zijn leven, trots en dankbaar dat Lisette z'n verzorging aan ons toevertrouwde. Het was hartverwarmend hoe hij in korte tijd z'n nieuwe vrienden kon verleiden om te gaan kroelen. En nu zijn we geschokt en intens verdrietig dat we zo snel alweer afscheid moeten nemen van hem. Rust zacht lieve grote topper.


Op 1-8-1999 kwam Romanoff (eigenlijk John, geboren op 13-4-1991) in mijn leven, na een roerige periode en de gedachte dat ik nooit meer een eigen paard zou kunnen hebben stond hij daar, het was echte liefde!

Op 3 jarige leeftijd kwam hij bij Patricia zijn eerste eigenaresse terecht en zij heeft hem alles geleerd, hij kan zelfs voor de kar al is hij erg ongeduldig met stil staan. Toen hij 6 jaar was heeft hij op het strand zijn pees gescheurd en na 2 jaar revalideren op het land liep hij nog kreupel, via de staleigenaar Arie waar ik een paard reed kwam hij op 1-8-1999 in Maarssen te staan, op 1-12-1999 heb ik hem gekocht. Na veel geduld, stappen, homeopathie en ritten naar de kliniek in Bodegraven ging het goed, mijn eerste keer draven op Romanoff na een dik jaar revalideren voelde alsof ik op de wolken reed, zo fijn en zo braaf! Vanaf dat moment ging het goed en we hebben jaren heerlijk kunnen rijden al moest het been natuurlijk wel goed in de gaten gehouden worden. Joopje kwam in zijn leven, een knappe kleine dame en ze waren onafscheidelijk. Toen hij 19 was zijn we naar het bos verhuist met het idee om daar zijn oude dag te slijten, al was het maar om alleen te stappen als hij 35 jaar zou zijn.. Helaas liep het anders en raakte zijn been weer geblesseerd en toen nog eens en nog eens, uiteindelijk hebben we nog een aantal jaar heerlijk gestapt elke dag op het fietspad door het bos van Soest naar Den Dolder en weer terug, dat was ook geen straf hoor. Het in elkaars gezelschap zijn maakt een hoop goed. Toch was uiteindelijk ook het stappen onder de man teveel en heb ik besloten zijn ijzers en speciaal beslag er af te halen en hem alleen nog maar te laten genieten.

In november 2012 is hij echt met pensioen gegaan en wordt er alleen nog maar gepoetst en geknuffeld. Op 24-2-2014 is zijn vriendin Joopje op 37 jarige leeftijd overleden, het was heel bijzonder te zien hoe paarden daarmee omgaan, hij had verdriet maar al snel stortte hij zich op een andere taak en hielp de nieuwe paarden hun weg in de kudde te vinden, bijzonder om te zien, Romanoff als bemiddelaar en contactpersoon.

Nu komt een nieuwe periode aan, de laatste stal waar hij gaat wonen, waar hij heerlijk in alle rust kan genieten met andere oude vrienden in een stabiele kudde, een heerlijke warme stal voor de nacht en waar ik niet meer elke dag kan komen.. en toch weet zeker dat ik aan het einde kan zeggen: ’t was ’t weerd!