Doruto Jake Naffi Nilam Candy Ramiro home in memoriam foto's Blog Artikel DvhN 20-02-2014.pdf OrionM Roots Xavi Omara Lucas Teun Tzigana Chico

Toen ik de geboortemelding van Nilam zag werd ik in één ogenblik gevangen door zijn oogopslag. Op de foto zag ik een prachtig zwart (Tennessee Walking Horse) hengstje op zijn eerste levensdag. De manier waarop hij de wereld inkeek pakte mij direct. Ik durfde eerst helemaal niet bij hem te gaan kijken, want ik wilde niet nog een paard erbij. Na 6 weken hebben we toch kennis gemaakt, en bleek ik echt voor hem te voelen wat ik ook al op die eerste foto zag. Echter hield ik nog steeds vol dat ik er geen paard bij wilde. Maar ja, Bert stimuleerde mij om mijn hart te volgen, en zo heb ik toch besloten dat hij bij mij zou komen. Verwekt in Amerika, in mama haar buik overgevlogen naar Europa, geboren in België, en nu in Nederland. Zo heeft dit jonge ventje al heel wat 'gezien' van de wereld, en hij wil nog graag heel veel meer zien. Hij vind het geweldig leuk om mee te wandelen naar het bos, en om allerlei spelletjes in de paddock te doen. Volgens mij wil hij ook al heel graag onder zadel mee, maar dat mag hij nog niet vanwege zijn jonge leeftijd.

Nilam krijgt een prima opvoeding van de andere paarden hier, en in ruil daarvoor houdt hij de andere paarden jong en speels.

Monique