Doruto Jake Naffi Nilam Candy Ramiro home in memoriam foto's Blog Artikel DvhN 20-02-2014.pdf OrionM Roots Xavi Omara Lucas Teun Tzigana Chico

Vanwege mijn heupproblemen ben ik op zoek gegaan naar een gangenpaard (een paard wat naast stap, draf, galop nog extra gangen heeft, die zeer comfortabel te rijden zijn). Via een internet-zoektocht en een aantal kennismakingen was ik eruit, dat het een Tennessee Walking Horse zou worden.

Een tijdje daarna kwam Jake te koop, een 4-jarige TWH-hengst. Dat moest hem worden! Maar voordat ik hem in het echt kon zien was hij al verkocht. Toen dacht ik nog dat hij blijkbaar niet voor mij bestemd was. Totdat hij binnen een jaar, inmiddels gecastreerd, opnieuw te koop kwam. Voor de goede vorm heb ik nog even gevraagd waarom zo snel alweer. Gelukkig was dat niet omdat Jake iets zou mankeren. Daarna is de beslissing heel snel gevallen, en is Jake toch nog bij mij terecht gekomen. Wij maken samen heerlijke wandelingen in het bos nu, zowel aan de hand als onder zadel. Jake en ik: een match made in heaven.

Ook tussen Omar en Jake was het liefde op het eerste gezicht. Na de eerste kennismaking over het draad ging Jake bij de kudde in, en stonden Omar en Jake binnen een uur samen te groomen. Nu zijn het dikke boezemvrienden.

                                                                                                                   Monique

Doruto